21. October 2017 - 17:00 till 18:00
Share it on:

Löwendal: Emigrarea și integrarea unui baron artist | Muzeul Colecțiilor de Artă | Saturday, 21. October 2017

„Löwendal: Emigrarea şi integrarea unui baron artist” -
conferința susţinută de tetrologul George Banu.

Reevaluarea unei creativităţi ce poate fi descifrată prin destinul şi opera baronului George Löwendal – de la emigraţia din Rusia revoluţionară la completa sa integrare ca scenograf şi pictor în cultura României postbelice.

Sâmbată, 21 octombrie 2017, ora 17.00
Muzeul Colecțiilor de Artă (Corp C)
Calea Victoriei nr. 111

Născut în 1897 la Sankt-Petersburg într-o familie nobilă, ** vechi rădăcini princiare daneze, George Löwendal ajunge în România după Primul Război Mondial printr-un accident al sorţii. Va poposi mai întâi la București (1921-1925) și se va stabili apoi, pentru mai bine de un deceniu, la Cernăuţi, unde va lucra ca pictor scenograf și director tehnic al nou înfiinţatului Teatru Naţional. Scenografiile sale cunosc o deosebită apreciere la Cernăuţi sau la Timişoara, iar despre pictorul George Löwendal se vorbeşte ca despre unul dintre cei mai puternici artişti ai realismului românesc, pânzele sale fiind elogiate în epocă de critici de referinţă precum Ionel Jianu şi Ion Frunzetti.

Conferința susținută de teatrologul George Banu **** parte din programul Festivalului Național de Teatru, București 2017 și se va desfășura în spațiile expoziției ,,În lumea personajelor lui Löwendal' de la Muzeul Colecțiilor de Artă.

Evenimentul este organizat de Festivalul Național de Teatru în parteneriat ** Fundația Löwendal și Muzeul Național de Artă al României.


https://fnt.ro/2017/program/
http://www.mnar.arts.ro/muzeul-colectiilor-de-arta
http://www.lowendal.ro/george-lowendal/